Zajcsökkentés, bitumenlep próba

2015.május
Ennek a típusnak az egyik legnagyobb hátránya a zaj. Az autó könnyű, a futómű kicsit buta, pattogós és a beltér tele van kopogós, kemény műanyagokkal. A ’96-os modellfrissítés után az ajtókárpit anyaga puhább lett, de ez aligha járt komoly zajcsökkenéssel. A motor magas fordulaton jár, az automataváltó erre még rátesz egy lapáttal, autópályán 120-nál 4000-et forog.

Korábban már építettem be hifit, a családi Suzukiba, ott alkalmaztam a bitumenlapos zajcsökkentést az első ajtókban. A csapódása olyan lett, mint egy luxusautóé, az ajtókárpit pedig nem rezgett többé, még az ajtóba épített 16,5-es mélyközéptől sem.

Jelenleg nem ez a cél. A hifi beépítése még várat magára. Ennek a Sedan modellnek az ajtókárpitja egyébként is olyan, hogy szinte lehetetlen szépen beépíteni a hangszórót.

Első körben ki kellett derítenem, honnan lehet olcsó, de jó bitumenlapot rendelni. Meglepő módon a Conrad webáruházában találtam rá. Elsőre nem akartam sokat venni, inkább kipróbálom megfelelő-e a minősége. Találtam még hangszigetelő szivacsot, abból is rendeltem egy mintát.

A műszerfal zörgése zavar a leginkább ezzel akarok leghamarabb foglalkozni. Arra nincs lehetőségem, hogy egészben kiszereljem, ezért csak a leginkább zörgős és egyben hozzáférhető helyekre tudok némi bitumenlapot ragasztani. A bitumenlap egyébként nem magát a zajt csökkenti, hanem elhangolja annak a lemeznek vagy műanyagnak a saját frekvenciáját, amire felragasztjuk, remélhetőleg annyira hogy kiessen a hallható tartományból. Emiatt nem erősíti tovább a motor vagy a hangszórók által keltett rezgéseket. Ha megkopogtatjuk a műszerfalat, beazonosíthatók azok a helyek ahol szükség van beavatkozásra (prémiumautó tulajdonosok akár mondhatnák, hogy egyben cserélendő, de ne trollkodjunk). Itt egy tanács a totalcartól ami pont ide vág.

A felragasztás előtt a felületet zsír és pormentesíteni kell, különben leesik. A meleg is nagy ellensége ezeknek a lapoknak, ezért teszek egy próbát ott, ahol talán a legmelegebb van egy autóban, közel a kipufogóhoz. Ha ott megmarad, akkor máshol sem lesz gond.

A műszerfal leszedhető részeire, a hangszórók köré, és még néhány helyre ragasztottam, amit kikopogtattam. Durva változás nem történt, de amikor átmegyek 1-1 úthibán, legalább zeng az egész. Ha valami más miatt ki kell szerelni, talán meg lesz csinálva rendesen.

  

A csomagtér ajtóba is került egy kicsi, a lemez hangja sokkal mélyebb lesz tőle, valamint a szivacson is végeztem egy próbát.

Ha nem esik le, rendelek még és folytatom az ajtók kezelésével. Úgy fognak csukódni mint egy Mercedes.

Kommentek

obrotka gyula

Érdekes, hogy mennyire máshogy is hozzá lehet állni a Swifthez. Én pont az ellenkezőjét csináltam és ha jól emlékszem, akkor 12 kiló gyári bitument szedtem ki belőle. :)

Legtöbbet amúgy a műszerfal kiszerelésével érnél el és minden felületre, ahol műanyag találkozik műanyaggal, rakni szivacsot vagy bandázsszalagot.

Nálam a legnagyobb zajforrás az apró a hamutartóban, amit ráadásul sosem használok, így valóban érdemes lenne kiraknom onnan.

Muki

obrotka gyula #56244:
Miért szedted ki? Hogy jobban menjen? :)
Nem is a hamutartó, hanem a pohártartó lemezke ami még nagyon zörög. Azt ki kell húzni egy fél centire, akkor már befeszül annyira hogy ne ugráljon!

obrotka gyula

Pontosan. Súlyt akartam csökkenteni. No meg a padlón amúgy sem barátom a bitumen, mert kispolszkinál láttam, hogy milyen galád módon tud támadni a rozsda alatta.

Pohártartó nekem fixen ki van húzva, mert ilyen tégelyes illatosító van belerakva. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!