Teremgarázs, lemezfelni, alufelni

2015. március
Mielőtt megvettem a kocsit, már gondolkoztam rajta, hogy kellene egy beállót bérelni az Opelnak, de mivel két utcával arrébb (a Váci út szervizútján) ingyenes a parkolás nem vettem komolyan. Felhívtam két hirdetőt, de túl soknak gondoltam az általuk ajánlott bérleti díjat így elvetettem a dolgot. Most viszont olyan autót vettem, amire szeretnék vigyázni, ezért megint előjött a téma. Nem akarom hosszúra ereszteni a történetet, a lényeg az, hogy egy nagy adag szerencsével, a piaci ár feléért sikerült beállót találni abban az épületben, amiben lakom. Mivel még ekkor a tél közepén járunk, igencsak jó hír volt számomra.

Téli gumikon vettem át az autót, a hozzá való nyári gumikkal (felárért) de szerettem volna alufelnit, mert az jó! Megvolt a terv, ha megvan az alufelni, a lemezeket megkapják a szülők, nekik is sedan-juk van, ugyan 13”-os kerekeken, de a 14” is gyári méret.



Elkezdtem bújni az internet apróhirdetéseit, és rátaláltam erre:



Ezeket a felniket a Sedan-ra és a GTI-re szerelték gyárilag. Nagyon kevés van belőlük, mert ilyen autót nem a dúsgazdag réteg vett magának, ezért az extrákkal, főleg az optikai extrákkal nagyon kevesen foglalkoztak. Képek alapján tökéletes, 2012-es nyári gumikkal. Az eladó megígérte, hogy elhozza Budapestre ha erre jár. És ami a legjobb, a lemezfelnis kerekek áráért fiatalabb gumikkal megkaptam az alukereketet. Mielőtt felrakattam, leszedtem a súlyokat és alaposan lemostam. Akkor derült ki hogy az egyik takaró műanyag rögzítését facsavarral oldották meg mert letört az össze pattintófül. Kis hiba, majd szerzek közepeket, amúgy is kell tartalék.



A kerekek tavaszig szépen pihengetnek az erkélyen, letakarva, várva a centrírozást és a felszerelést.



A kocsi pedig a teremgarázsban parkol, pincehőmérsékleten, ahogy korábban is az öregnél.

Persze nem csak alufelnikkel néz ki jól, lemosva a Budapesti rakparton jó alany egy fotóra:


Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!